Sök praktik hos mig i riksdagen!

Praktikerbjudande

Du som studerar statsvetenskap eller nationalekonomi vid Linnéuniversitetet i Växjö välkomnas att söka praktik som utredare hos Oliver Rosengren, riksdagsledamot för Kronobergs län och Moderaterna.

Riksdagsledamöter arbetar såväl individuellt med sina ansvarsområden och frågor i allmänhet som berör valkretsen (Kronobergs län), som gemensamt med andra riksdagsledamöter i de utskott där ledamoten är verksam. Oliver Rosengren finns i arbetsmarknadsutskottet, utbildningsutskottet och finansutskottet. Hans ansvarsområden är kompetensförsörjning, yrkesutbildning, vuxenutbildning, SFI, a-kassa och studiemedel.

Arbetsbeskrivning

Som praktikant kommer du både arbeta nära riksdagsledamoten och tillsammans med de politiska sekreterare och politiskt sakkunniga som utgör det moderata riksdagskansliet.

Arbetsuppgifterna inkluderar att samla in och sammanfatta information om olika frågor, att skriva underlag till rapporter samt omvärldsbevakning av frågor inom ledamotens ansvarsområden. Arbetsuppgifterna inkluderar också att delta och delvis planera möten med experter, forskare och intresseorganisationer. Arbetet kommer användas för bl.a. debatter, politikutveckling, intervjuer och seminarier.

Sökandeprofil

Den sökande ska vara studerande inom statsvetenskap eller nationalekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö. Medlemskap i Moderaterna är inte nödvändigt, men den sökande ska dela Moderaternas värderingar och ska vara bekväm med att arbeta i en politisk miljö. Erfarenheter av ideellt politiskt arbete är meriterande.

Det utgår ingen ekonomisk ersättning för praktiken. Arbetsplats är Moderaternas riksdagskansli i Stockholm. Bostad löses av praktikanten.

Ansökan

Ansökan ska omfatta:

  1. Personlig motivering till varför du vill ha praktikplatsen
  2. CV
  3. Ett skriftligt arbetsprov: sammanfatta valfri rapport från IFAU på 1-2 sidor.
  4. Om du har skrivit en kandidatuppsats ser jag gärna att den bifogas ansökan. Den kan bedömas som meriterande.

Ansökan skickas till Oliver Rosengren: oliver.rosengren@riksdagen.se med rubrik ”Praktikansökan”. Dit kan också frågor ställas. Ansökan ska lämnas in senast 15 april. Besked ges i maj.